Dirk Van Welden
Dirk Van Welden

De winnaars


 

Dirk Van Welden


Werd held op 08 september 2010

multimedia verantwoordelijke
Poppunt

Bezoek profiel

INTERVIEW

Deel het interview met je vrienden  

Helden van IT presenteert …

dirk van welden

Dirk Van Welden, de held van de week!

Volgens jurylid Alain Brossé (Thomas Cook Business Incentives) is Dirk “een veelzijdige en hands-on IT’er met tonnen energie. Een kerel met passie en een gezonde reeks principes. Daarenboven heeft hij ook een erg eerbiedwaardige en maatschappelijke keuze gemaakt qua werkgever. Noem hem gerust maar een IT’er met intergalactische punch en een passie waar muziek uitkomt.”

Dirk is 30 en werkt al 3 jaar voor Poppunt waar hij multimediaverantwoordelijke is. Poppunt is een organisatie die zich met 9 vaste werknemers inzet voor muzikanten, producers, dj’s, … door hun advies te verlenen, projecten op te starten en het creëren van speelkansen via platform http://vi.be.

 

Een interview met de held van deze week

Hoeveel van je tijd gaat naar IT?

“De helft van mijn tijd gaat naar IT, de andere helft reserveer ik voor ondersteunende projecten en productietaken binnen het multimediateam.”

Krijg je ruimte om opleiding te volgen?

“Ik krijg zeker de tijd om me te verdiepen in de allernieuwste technologieën. Dat is voornamelijk zelfstudie aangezien er daarover nog geen opleidingen bestaan. Ik school me eigenlijk continu bij. Daar hou ik me vooral ’s avonds mee bezig. Je kan wel zeggen dat het een echte passie is.”

Maak je soms ook grappige situaties mee?

“Grappig vind ik dat ik 11 jaar geleden al eens bij Poppunt heb gesolliciteerd als vrijwilliger. Op de vraag waarmee ik me bezig hield, antwoordde ik: “Websites”. Destijds vroegen ze me om een nieuwe community website te ontwikkelen. Ik had daar toen geen tijd voor, maar nu ben ik wel blij dat het er toch van komt met het platform vi.be dat ik opbouwde. Als je ergens in gelooft, geraak je er dus wel.”

Wat is er moeilijk aan je job?

“Het moeilijkste vind ik de combinatie van alle taken zonder daarbij de belangrijke zaken uit het oog te verliezen. Time management is heel belangrijk. Voorbereiden en onderzoek verrichten moet dus dikwijls tussendoor gebeuren.”

Zijn er soms frustraties?

“Neen, die heb ik absoluut niet. Je zou kunnen zeggen dat er in een kleine VZW minder doorgroeimogelijkheden zijn, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door een hecht en gemotiveerd team."

Wat is de grootste vreugde in je werk?

Het fijnste gevoel was toen ik werd aangenomen uit meer dan 100 kandidaten. Wat IT betreft heb ik onlangs onze computers overgeschakeld naar Google Apps zonder dat iemand dat gemerkt heeft. Het geeft me een fijn gevoel als zoiets zonder problemen gaat en de collega’s daarna opmerken ‘dat het toch goed werkt’.

Wat vind je zelf van je nominatie als Held van IT?

“Ik vind het heel tof. Omdat ik meer doe dan IT alleen had ik het niet echt verwacht. Het nominatietekstje is echt het mooiste dat ooit over mij geschreven is. Ik heb al aan mijn collega’s gezegd dat hun lof overdreven is, maar ze vinden dat ik het verdien. En als echte mulitmediafreak heb ik al een iPad, maar ik zal mijn gewonnen iPad schenken aan mijn collega Thijs die me genomineerd heeft. “

Bezoek profiel